Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» [problem] Teks tak muncul pada kotak chat YM
Thu Dec 23, 2010 6:13 am by ibnuismaini

» MANUSIA & KENTUTNYA
Tue Dec 07, 2010 1:15 am by silentintruder

» Teka-teki 4
Sun Dec 05, 2010 5:54 pm by pelita

» Teka Teki 3
Sun Dec 05, 2010 5:45 pm by pelita

» Akhlak
Sat Nov 20, 2010 3:54 pm by lampustudy

» Terjebak: Salah guna ruang sembang
Sat Nov 20, 2010 3:50 pm by lampustudy

» Di manakah berus gigi anda?
Thu Nov 04, 2010 8:47 pm by insan mulia

» Teka teki 2
Wed Nov 03, 2010 11:47 pm by ibnuismaini

» [photoshop] Font Kelihatan Terlalu Kecil
Mon Sep 27, 2010 6:18 pm by ibnuismaini

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Buat bakal-bakal doktor.

View previous topic View next topic Go down

Buat bakal-bakal doktor.

Post  lampustudy on Sun Feb 07, 2010 12:25 am

Doktor Salah Potong Kaki


sekadar hiasan


SEANDAINYA malang boleh dihidu sudah tentu setiap orang pasti mahu mengelak. Namun apabila berlaku kecuaian pada pihak doktor yang dipertanggungjawabkan untuk merawat si pesakit, individu terbabit tidak mungkin dapat mengelak daripada malang yang menimpa.

Pada awal tahun ini, dengan tidak sengaja dan mungkin kerana kecuaian doktor-doktor bedah di sebuah hospital di Peru telah melakukan sesuatu yang paling ditakuti oleh mereka dalam profesion ini iaitu memotong kaki yang sihat seorang warga tua berusia 86 tahun.

Apabila menyedari kesilapan itu, mereka terpaksa pula memotong sebelah lagi kaki wanita malang itu kerana ia memang tidak dapat dielakkan lagi.

"Saya berasa terkejut apabila menyelak kain dan mendapati doktor telah memotong kaki kirinya," kata anak perempuan lelaki malang itu, Carmen Villanueva kepada wakil-wakil media.

"Kaki kanan bapa saya dijangkiti ulser dan mereka sepatutnya memotong kaki yang lain untuk mengelakkan kuman merebak," ujarnya.

Berikut kejadian tersebut, pihak hospital telah menggantung perkhidmatan doktor-doktor terbabit sementara siasatan dijalankan.

my comment: ha!buat mana2 student medic tu,belajar la elok2,jgnlah sampai buat kesilapan mcm ni.kesian kt pesakit.
tunjukkan kebolehan doktor2 keluaran mesir adalah yg terbaik,insyaallah. Very Happy

http://www.mstar.com.my/variasi/manusia_peristiwa/cerita.asp?file=/2010/2/3/mstar_manusia_peristiwa/20100202192136&sec=mstar_manusia_peristiwa
avatar
lampustudy
Super Moderators
Super Moderators

Posts : 29
MPoints : 172
Join date : 06/02/2010
Location : cairo,egypt.

View user profile

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  ibnuismaini on Sun Feb 07, 2010 7:06 am

Ish3, camne la ramai2 tu leh tak perasan tersalah kaki. Rakusnya mereka... Exclamation
avatar
ibnuismaini
Admin

Posts : 55
MPoints : 2490
Join date : 27/04/2009
Age : 32
Location : Tanta, Mesir

View user profile http://ibnuismaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  lampustudy on Sun Feb 07, 2010 7:11 am

Very Happy hihi..biasalah doktor.
keje kenalah pantas dan pasti.
tapi yang ni pantas je,pastinya terlupa. tongue
avatar
lampustudy
Super Moderators
Super Moderators

Posts : 29
MPoints : 172
Join date : 06/02/2010
Location : cairo,egypt.

View user profile

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  ibnuismaini on Sun Feb 07, 2010 7:29 am

Buat keje sambil bersembang2 agaknya mereka tu, tu psl t'silap. Tak pun sume da super exhausted. huhu. memandai2 buat andaian.

Cian pesakit tu, terus tak leh jalan.

Pesakit tu lelaki ke perempuan?

Sampai kat part ni konfius sket.

"Kaki kanan bapa saya dijangkiti ulser dan mereka sepatutnya memotong kaki yang lain untuk mengelakkan kuman merebak," ujarnya.
avatar
ibnuismaini
Admin

Posts : 55
MPoints : 2490
Join date : 27/04/2009
Age : 32
Location : Tanta, Mesir

View user profile http://ibnuismaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  lampustudy on Mon Feb 08, 2010 9:00 pm

sy pon xperasan bende ni.hehe.bgs btul pengamatan.

mula2 kata kaki wanita kena potong.
pastu anak dia kata kaki bapa dia pulak!?

rasanya patient ni laki la.sbb ada juga komen dari anak perempuan lelaki malang ini kt atas tuh.

maybe penulis ni xcukup tido kot.sbb bos die nk latest news to be updated cepat2 kot.hehe.
avatar
lampustudy
Super Moderators
Super Moderators

Posts : 29
MPoints : 172
Join date : 06/02/2010
Location : cairo,egypt.

View user profile

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  ibnuismaini on Mon Feb 08, 2010 9:07 pm

Itulah pasal. Cmne leh slh info, akhbar ni. Laughing
Nak kepastian kena rujuk tuan punya berita la. Betul ke berita yang dia buat tu. huhu.
avatar
ibnuismaini
Admin

Posts : 55
MPoints : 2490
Join date : 27/04/2009
Age : 32
Location : Tanta, Mesir

View user profile http://ibnuismaini.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  Nazneen on Sat Feb 13, 2010 9:44 pm

doktor mengantuk tersilap potong,
wartawan mengantuk tersilap cerita

kecuaian~

Nazneen
Exco BKKIMM
Exco BKKIMM

Posts : 2
MPoints : 102
Join date : 13/02/2010
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: Buat bakal-bakal doktor.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum